HeaderPenseelstreek

dinsdag 03 april 2018 20:26

Wijkvereniging

De wijkvereniging “de Penseelstreek” is op 11 december 1996 opgericht voor het gebied van de buurten Gulden Bodem, Hoogkamp en Sterrenberg in Arnhem-Noord. Het gebied van de Penseelstreek wordt omsloten door de volgende straten: Amsterdamseweg, Schelmseweg, Zypendaalseweg, Isaac Evertslaan en de Bauerstraat. De bewoners aan de Bakenwergseweg tussen de Isaac Evertslaan en de Amsterdamseweg weten hun belangen vertegenwoordigd door de wijkvereniging van de Burgemeesterswijk.

Volgens de statuten heeft de wijkvereniging ten doel ”het bevorderen van het woon- en leefplezier en het onderling sociaal contact in de wijken”. Binnen de vereniging is een aantal werkgroepen actief. Zij houden zich bezig met het organiseren van vele sociale activiteiten op diverse gebieden, van kunst tot gymnastiek, van de Sint Maarten-optocht tot het Koninginnedagfeest, etc.

Daarnaast onderhoudt de vereniging contacten met instanties zoals bv. de gemeente. De wijkvereniging is geen vertegenwoordiger van de wijk maar zal waar nodig meningen van wijkbewoners doorgeven aan de gemeente en contacten tussen wijkbewoners en de gemeente faciliteren. 
De wijkvereniging werkt nauw samen met de wijkverenigingen van Schaarsbergen en de Burgemeesterswijk, immers de belangen overstijgen regelmatig de wijkgrenzen.

In de Penseelstreek wonen ongeveer 1700 gezinnen, die met elkaar zo'n 3900 Arnhemse inwoners vertegenwoordigen.

Laatst aangepast op vrijdag 22 juli 2022 12:51

Contact

bestuur

penningmeester

 

logoFB