Deze pagina afdrukken
dinsdag 03 april 2018 17:06

Politie

Politie

Politie Arnhem Noord

 • Bezoekadres Beekstraat 39, 6811 DW  Arnhem
 • Postadres Postbus 618, 7300 AP  Apeldoorn
 • Telefoon 0900 - 8844

Openingstijden
Maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 22.00 uur.
Zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
Voor het doen van aangifte dient u vooraf een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 0900 - 8844. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om aangifte te doen via internet. Kijk bij 'Aangifte doen' voor de mogelijkheden.

Wijkagent

Politie Gelderland-Midden is een regionaal korps, maar vindt het erg belangrijk dat de politie goed in de gaten heeft wat er in de buurt van de burgers gebeurt. Daarom zijn er wijkagenten die zich concentreren op wat er lokaal gebeurt.

Onze wijkagent (Remco Boshuizen) onderhoudt het contact met burgers (slachtoffers), de gemeente, hulpverleningsinstanties en bijvoorbeeld het bestuur van de wijkvereniging.

Het motto van de wijkagent is 'samenwerken aan veiligheid'. Dat betekent dat hij het niet alleen aankan. Wacht daarom dus niet op het moment dat de wijkagent bij u komt, maar loop naar hem toe als hij op straat loopt. U kunt de wijkagent bereiken via het algemene politienummer 0900 - 8844.

Alarmnummer

Levensbedreigende situatie of getuige van een misdrijf?
112, natuurlijk! Soms is het niet precies duidelijk of 112 bellen aangeraden is, houd voor uzelf de stelregel aan dat u verwacht dat de politie/brandweer etc. op uw melding met zwaailicht uitrukt.

Voor alle andere gevallen
0900 - 8844
. Ook dit is overigens een landelijk nummer. Vanaf de lokatie waar u belt wordt u automatisch doorverbonden met de politie in desbetreffende regio. U kunt via dit nummer ook vragen te worden doorverbonden naar een andere politieregio.

Aangifte doen

Aangifte doen is belangrijk voor de politie om een onderzoek te kunnen starten. Zo maakt u de meeste kans dat de dader wordt gepakt. Daarnaast heeft u de aangifte nodig om uw schade bij de verzekering vergoed te krijgen.

Hoewel aangifte doen soms niet erg zinvol lijkt, bijvoorbeeld als uw fiets alweer gestolen is, is het toch belangrijk om aangifte te doen. De politie kan met behulp van de informatie signaleren dat er op bepaalde plaatsen bijvoorbeeld veel fietsen worden gestolen. Daarop kan zij gericht toezicht houden en mogelijk de daders pakken of verdere diefstallen daar tegengaan.

U kunt op verschillende manieren aangifte doen:

 • op het politiebureau
 • telefonisch op 0900 - 8844 en
 • via internet: klik hier

Mocht u aangifte willen doen van een inbraak, dan is het sowieso verstandig om eerst telefonisch contact op te nemen met de politie. De politie komt in zo’n geval naar u toe om aangifte op te nemen en de sporen veilig te stellen. Ook als u het huis niet uitkunt, omdat u bijvoorbeeld slecht ter been bent, kunt u de politie vragen om langs te komen om de aangifte op te nemen.

Wanneer kunt u aangifte doen?
De politie is in principe 24 uur per dag bereikbaar voor het doen van aangifte. Bij zaken waarbij direct gevaar ontstaat voor mensen of goederen kunt u het best direct met de politie contact opnemen. Ook bij het betrappen van een dader op heterdaad of als er nog sporen te vinden zijn, kunt u direct contact opnemen met de politie.

Als bijvoorbeeld uw fiets 's nachts is gestolen, dan kun u het best overdag aangifte komen doen op het bureau. Echter kunt u bij een diefstal van een fiets ook via internet aangifte doen. Internet aangifte kan 24 uur per dag plaatsvinden.

Inbraakpreventie

 • Met het buurtpreventieproject in onze wijk werken politie en wijkbewoners er samen aan dat dieven en criminelen minder gemakkelijk de kans krijgen hun slag te slaan. Meer informatie over het buurtpreventieproject vindt u hier.
 • Tips om de kans op inbraak bij mooi weer te verkleinen vindt u hier.
 • Een folder van de politie met tips om het risico op inbraak tijdens uw vakantie te verkleinen vindt u hier.

Gevonden/verloren voorwerpen

Melden
Gevonden voorwerpen of verlies van een voorwerp kan men melden bij de gemeente (dus niet bij de politie), op een van de volgende manieren:

 • via de gemeentewebsite, en wel hier
 • telefonisch - 0900 1809 (lokaal tarief)
 • aan de balie van het stadhuis.

Legitimatiebewijs verloren?
Bent u uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs kwijt, maak dan een afspraak bij het Klant Contact Centrum van de gemeente om dit te officieel te melden. Bent u het document in het buitenland kwijtgeraakt dan heeft u het aangiftebewijs uit dat buitenland nodig. U kunt hierna een nieuw document aanvragen. Is uw legitimatiebewijs gevonden dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Laatst aangepast op dinsdag 03 april 2018 17:23

1 Reactie