HeaderPenseelstreek

donderdag 05 oktober 2017 14:53

Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Gezondheid & welzijn: belangrijk! Qua dokters, apotheken, tandartsen en fysiotherapie is de Penseelstreek redelijk goed geëquipeerd. De buttons boven bieden u een overzicht.

In de gemeentegids staan alle Arnhemse voorzieningen op gezondheids- en welzijngebied genoemd, inclusief ook patiëntenverenigingen die een Arnhems contactadres hebben.

Eikenprocessierups
In mei 2011 heeft de gemeente Arnhem een folder uitgebracht over de eikenprocessierups. Wat zijn dat precies voor beestjes, hoe kun je ze herkennen, wat voor klachten kun je ervan krijgen en hoe kun je het ongemak verminderen? Het antwoord op deze en andere vragen staat in de folder, die u hier kunt inzien.
De meest recente informatie van de gemeente Arnhem over de eikenprocessierups en de bestrijding ervan vindt u hier.

Berenklauw
In Nederland kennen we twee soorten berenklauw, namelijk de reuzenberenklauw en de gewone berenklauw. Voor beide soorten geldt: raak deze plant niet aan! Doet u dat wel, dan kunnen ernstige brandwonden ontstaan en in sommige gevallen zelfs blindheid.

Teken
De gemeente Arnhem waarschuwt tegen tekenbeten en geeft advies bij beten in deze informatie.
Voordat mensen de natuur ingaan, kunnen ze op de website Tekenradar kijken wat de verwachte tekenactiviteit is. De website Tekenradar is een initiatief van Wageningen University en het RIVM. Tekenradar.nl geeft voor elke plaats in Nederland een tiendaagse verwachting voor het tekenactiviteitsniveau van de aanwezige teken weer. De verwachting geeft geen indicatie voor het totaal aantal teken op een bepaalde plaats. Er worden vijf categorieën voor tekenactiviteit onderscheiden: minimaal, gering, middelmatig, hoog en zeer hoog.

Laatst aangepast op dinsdag 03 april 2018 17:23

Laat een reactie achter