HeaderPenseelstreek

woensdag 13 september 2017 10:18

Afval

Afval

In Arnhem wordt het afval opgehaald door een afvalverwerkingsbedrijf. Woont u in een laagbouwwoning, dan beschikt u over een grijze container voor het PMD-afval (plastic, metaal, blik, drankartons, meer info hierover vindt u hier), een groene container voor het gft-afval en een grijze container met een blauw deksel voor papierafval. Het restafval kunt u kwijt in de ondergrondse containers in de wijk.
Het PMD-afval mag u onverpakt of verpakt in speciale doorzichtige plastic zakken in de grijze container doen. Deze speciale Plastic Heroes zakken kunt u ophalen bij onder meer Shell-station Theo Hegeman aan de Bakenbersgeweg, AH aan de van Lawick van Pabststraat en Jumbo aan de Amsterdamseweg of bij de afvalbrengstations. Ook kunt u ze bestellen op www.zakkenbestellen.nl. Ze worden dan binnen 10 werkdagen kosteloos bij uw woonadres bezorgd.
Appartementbewoners kunnen hun afval kwijt in de ondergrondse verzamelcontainers.
Glas kunt u wegbrengen naar de glasbak en textiel naar de textiel-verzamelcontainers (bijvoorbeeld op de hoek van de Jan Vethstraat en de Jozef Israëlslaan).

Voor grote hoeveelheden blad- en tuinafval kunt u gebruik maken van de green bag service van de gemeente. De Green Bag bestelt u via www.afvalbalie.nl . Een zak kost 17,50 euro. Bij afname van twee zakken kost de tweede zak 3,50 euro. De Green Bag wordt bij u thuis afgeleverd. Daarvoor hoeft u niet thuis te zijn. Dit geldt ook als u aangeeft dat u een volle zak wilt laten ophalen. Dit regelt u via www.afvalbalie.nl.
De Green Bag is alleen bedoeld voor bladeren en kleine takjes. Is uw tuin- en snoeiafval groter of zwaarder, dan hoort het niet in de Green Bag. Dit grof tuin- en snoeiafval kunt u gratis aan huis laten ophalen (Meer info vindt u onder de button "Grof Vuil" bovenaan deze pagina).

Afvalinzameling

Afhaaldata van de containers voor PMD-afval, gft-afval en papier vindt u in de Afvalwijzer (zie boven onder de button "Ophaalschema").

Omgaan met de gft-container

Vastgevroren afval in de winter
Tips van de gemeente Arnhem om vastvriezen van gft-afval in de afvalcontainer te voorkomen, vindt u hier.

Stinkend afval in de zomer
Tips van de gemeente Arnhem om stinken van de gft-container in de zomer te voorkomen, vindt u hier.

Laatst aangepast op dinsdag 03 april 2018 17:24

Laat een reactie achter