Deze pagina afdrukken
donderdag 05 oktober 2017 15:20

Leefomgeving

Leefomgeving   

De zorg voor de leefomgeving is een taak van de gemeente. In Arnhem wordt dit geregeld via wijkteams. Voor onze wijk is dat Wijkteam Leefomgeving Noord-West. Informatie over dit wijkteam vindt u onder het tabje wijkteam leefomgeving bovenaan deze pagina.

De gemeente Arnhem heeft Van de Haar Groep ingeschakeld om alle noordelijke wijken van de stad waaronder ook onze wijk netjes, schoon en groen te houden. Onder het tabje Onderhoud van de wijk, boven aan de pagina vindt u een uitleg van het bedrijf over de werkzaamheden.

Daarnaast is ook de wijkvereniging actief op het gebied van de leefomgeving via de Werkgroep Leefomgeving. Deze werkgoep houdt zich bezig met de openbare ruimte in onze wijk en heeft daarover regelmatig overleg met de gemeente.

Wijkteam leefomgeving

Vanaf 3 oktober 2016 is het Team Leefomgeving actief in onze wijk. Het team bestaat uit  Lisette Heij, Els van Outvorst, Fred de Bruijn, Heidi Geertsen en Silvia Groosman. Contactpersonen voor onze wijk zijn Els van Outvorst en Fred de Bruijn.
Het team houdt zich bezig met zaken als veiligheid, onderwijs, openbare ruimte, eigenlijk met alles wat speelt in de wijk. Uitzondering is Zorg & Welzijn, want daar houdt het Sociale Wijkteam zich voornamelijk mee bezig. Meer informatie over doelen en werkwijze van het wijkteam leefomgeving vindt u in bijgevoegde flyer.

Per wijk wordt ieder jaar een programma en een begroting gemaakt voor de uitvoering van gemeentelijke taken. Ter voorbereiding daarvan maakt het team leefomgeving een wijkprogramma, waarin staat wat belangrijk is voor de wijk. Dit bepaalt het team mede op basis van wat ze zien en horen van bewoners, sociale wijkteams en organisaties.

Het team hoort daarom graag van de wijkbewoners wat zij belangrijk vinden in de wijk:

  1. Wat moet behouden blijven
  2. Wat kan beter
  3. Wat kan minder

U kunt het team leefomgeving bereiken per telefoon of e-mail.

  • Patricia Vleeming, teamsecretaris, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 026-3774841 (algemene zaken)
  • Caroline Baarschers, wijkmanager, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 026-3774440
  • Franka Boudewijn, wijkmanager, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 026-3773501
  • Fred de Bruijn, wijkmanager, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 026-3775097
  • Mirjam Dulk, wijkmanager, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 026-3775264
  • Els van Outvorst, wijkmanager, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 026-3773440

Meldingen in de openbare ruimte:
https://www.arnhem.nl/algemeen/Klacht_bezwaar_of_melding/melding_of_klacht_openbare_ruimte 

Uw buurt groener maken?:
https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/Groenbeheer/uw_buurt_groener_maken 

TeamLeefomgeving

Groot Onderhoud Sterrenberg

De gemeente gaat groot onderhoud uitvoeren in de Sterrenberg. Hieronder vindt u alle informatie die daarover verspreid is.

 

Onderhoud van de wijk

De gemeente Arnhem heeft Van de Haar Groep ingeschakeld om de komende jaren alle noordelijke wijken van de stad netjes, schoon en groen te houden. Dat gebeurt op een duurzame manier en met veel medewerkers uit de Arnhem.

Wie onderhoud uw wijk?
Waarschijnlijk heeft u de medewerkers van Van de Haar Groep al gezien. Ze vegen de straten en stoepen, verzamelen zwerfvuil, maaien gazons en snoeien hagen. Ze onderhouden de openbare ruimte in uw wijk. Volgens afspraak met de gemeente Arnhem is dat op basisniveau: Er mag wat onkruid staan en er mag wat zwerfafval liggen.

Medewerkers uit Arnhem
In de groenploegen zijn banen gecreëerd voor mensen uit Arnhem. Vooral hen die eerder werkloos waren of in de bijstand zaten, hebben een kans gekregen. Ook is er een samenwerking met Scalabor. Zij bieden werk aan mensen die niet bij een gewoon bedrijf aan de slag kunnen.

Focus op duurzaamheid
Van de Haar Groep vindt duurzaamheid belangrijk. Daarom worden bij het onderhoud vooral elektrische bladblazers, bosmaaiers en heggescharen gebruikt. We rijden met zuinige bussen en de nieuwste veegmachine en maaimachine. Ook worden twee elektrische voertuigen gebruikt voor het legen van afvalbakken en het rapen van zwerfvuil.

Melding?
Valt je iets op in de openbare ruimte, meld het ons. Dat kan via digitaal via de website van de gemeente Arnhem: https://www.arnhem.nl/algemeen/Klacht_bezwaar_of_melding/melding_of_klacht_openbare_ruimte

Meer weten?
Van de Haar Groep is een bedrijf uit Wekerom, vlakbij Ede. Het bedrijf is goed in het aanleggen en onderhouden van buitenruimtes. We leggen parken aan. We vernieuwen straten en rioleringen. Onderhouden sportvelden en begraafplaatsen. Wij werken al jarenlang in Arnhem en kennen de wijken goed. Meer informatie: www.vandehaargroep.nl .

 (bron: bericht van de Van de Haar Groep okt 2019)

Laatst aangepast op zondag 14 maart 2021 10:53