HeaderPenseelstreek

dinsdag 03 april 2018 20:13

Praktisch

Hoogkamp, Sterrenberg en Gulden Bodem (tezamen aangeduid met de niet-officiële naam de Penseelstreek) zijn rustige woonwijken met een beperkt winkelaanbod in de wijken zelf. In de directe omgeving (Burgemeesterswijk, Oosterbeek en het nabije stadscentrum) zijn alle mogelijke  winkels te vinden. In Arnhem zijn goed gesorteerde bibliotheken en ook bibliotheekbussen die wekelijks in onze omgeving voorrijden.

Er zijn vier basisscholen en er is in de wijk zelf en in de directe omgeving een ruim aanbod aan gezondheidsvoorzieningen. Twee buslijnen verzorgen verbindingen met het stadscentrum en het station en met Schaarsbergen. Voor voortgezet onderwijs en jongerenvoorzieningen moeten de kinderen helaas wat verderop.

Natuur & cultuur zijn onder handbereik: wonen in deze wijk is kunnen genieten van prachtige Veluwse natuur en stadse cultuur van uiteenlopende musea, concertzalen en bioscopen (en zoals al gezegd: goed winkelen!). 

Sporten: heerlijk! In onze rustige wijken geen overdadig aanbod direct om de hoek, maar diverse sportmogelijkheden voldoende nabij om aan uw trekken te komen! Onder de button Sport & recreatie vindt u allerhande basisinformatie over deze aangelegenheden.

Kijkt u ook onder de button Agenda voor actuele uit- en doetips.

Laatst aangepast op donderdag 01 oktober 2020 22:04

Contact

bestuur

penningmeester

 

logoFB