HeaderPenseelstreek

donderdag 16 juni 2022 19:34

Overhangend Groen

heggeschaarWe zitten volop in het groeiseizoen en dus moet er ook weer gesnoeid worden. Wij vragen daarom aandacht voor het overhangend groen. Als u in de komende tijd met de snoeischaar in de weer gaat, kijk dan eens over uw erfgrens heen naar het trottoir. Kijk of overhangend groen de doorgang op het trottoir belemmert en snoei dat weg.

Overhangend groen zijn bomen, struiken en takken die over de erfafscheiding over het trottoir of over de straat heen hangen. Vooral op een smal trottoir belemmert dit de doorgang en kan het hinderlijk en gevaarlijk zijn. Zeker ouderen, slechtzienden en mindervaliden hebben hier last van. Trottoirs kunnen zelfs ontoegankelijk worden voor ouders met een kinderwagen en gebruikers van rolstoelen en rollators. Ook kan het groen in of om de straatverlichting groeien en geeft het een gevoel van onveiligheid.

Een paar richtlijnen? Bij een brede stoep moet er minimaal 1.20 meter ruimte voor voetgangers overblijven, bij een smallere stoep snoeit u het groen tot de erfgrens terug. De overhangende takken moeten minimaal 2.50 meter boven de grond hangen en openbare verlichting en verkeersborden dienen volledig vrij te blijven.
Dus, ons verzoek van de wijkvereniging is: ga uw (erf)grens eens over en zorg dat uw groen de doorgang in de openbare ruimte niet belemmert. Samen kunnen we dan zorgen voor mooi, maar ook veilig groen. Alvast onze hartelijke dank voor de medewerking!

 

Laatst aangepast op maandag 27 juni 2022 19:40

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie

Contact

bestuur

penningmeester

 

logoFB