HeaderPenseelstreek

donderdag 09 juni 2022 18:42

Alfredo, de Kikkerkoning

kikkerkoningAlfredo, de bronzen kikkerkoning, die al jarenlang bij de waterspeelplaats in Sonsbeek staat is gestolen. Wat nu!! Het Nederlands Watermuseum doet een oproep.

U heeft ongetwijfeld vernomen uit dat de iconische bronzen kikker, die al achttien jaar bij de waterspeelplaats in park Sonsbeek prijkt, onlangs werd gestolen. We gaan er vanuit dat Alfredo is meegenomen vanwege zijn bronzen verschijning; de kans lijkt dan ook klein dat we hem nog terugzien. Maar uit het grote aantal reacties blijkt duidelijk dat Alfredo wordt gemist. We zijn dan ook vastbesloten om de kikkerkoning in een bepaalde vorm terug te laten keren bij de waterspeelplaats. Maar hiervoor hebben we uw hulp nodig, als Arnhemmers en bewoners van de wijken rondom het park.

Het idee moet nog verder vorm krijgen, maar we denken aan een vorm van crowdfunding bij bewoners en organisaties. De eerste stap is dat we zoveel mogelijk foto’s willen verzamelen van Alfredo in de afgelopen achttien jaar. Dus, heeft u nog ergens in een (digitaal) mapje een foto van Alfredo de kikker met of zonder uzelf, uw (klein-)kinderen of iemand anders en mogen wij deze gebruiken voor een collage in het Nederlands Watermuseum?

We ontvangen ze heel graag op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De verhalen / herinneringen bij de foto’s zijn uiteraard ook zeer welkom. Vermeldt u er s.v.p. bij:

- of de foto’s ook online / openbaar gedeeld mogen worden
- of u naamsvermelding bij de foto wenst
- het jaar waarin de foto genomen is (indien bekend).

We zouden het enorm op prijs stellen als u deze oproep wil delen in uw wijkkrant / website.
Ook als mensen op een andere manier willen bijdragen aan de terugkeer van de Alfredo, horen wij dat graag.

Voor vragen of reacties kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hartelijke groet,

Monique Verber
Waarnemend directeur

Nederlands Watermuseum

Laatst aangepast op donderdag 16 juni 2022 19:48

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie

Contact

bestuur

penningmeester

 

logoFB