HeaderPenseelstreek

vrijdag 17 juni 2022 21:02

Zondag 10 juli (14.00-16.00 uur): Monet, van impressionisme naar vormen van abstractie

logo De Bakermat
De werkgroep Beeldende Kunst Bakermat nodigt u graag uit voor de lezing "Monet, van impressionisme naar vormen van abstractie". De lezing wordt gegeven door Angeline Bremer-Cox, kunsthistorica en lid van de werkgroep.  De lezing duurt een uur en daarna is er een gelegenheid tot het drinken van een drankje.

Op deze laatste dag van de tentoonstelling Vier Ogen zijn de kunstenaars Sabina Wörner en Sophie Bekkering ook aanwezig. 

Claude Monet (1840-1926), een kunstenaar die zich vanuit het realisme ontwikkelde tot een vorm van lyrische abstractie, waarbij hij uitging van de natuur. monet

Zijn schilderij “Impression Soleil Levant” kreeg tijdens de tentoonstelling veel kritiek, als zou het een impressie van mist en roet zijn: ”We hebben onlangs een tentoonstelling gezien aan de Bld des Capucines bij Nadar. Het was werkelijk schokkend ………. ze leken de oorlog te hebben verklaard aan de schoonheid.
De impressie van sommige van die landschapsschilders werd mist en roet.”
Vanwege het schilderij “Impression Soleil Levant” kregen deze schilders de bijnaam Impressionisten.

Door de uitvinding van de tube door John Goffe Rand in 1841 kon de verf in tubes meegenomen worden. Daarnaast ontwikkelde zich een nieuwe wereld van vervoer met de trein, van een moderne leefwijze van uitgaan en van het verkennen van de omgeving, bijzonder van Parijs. Dit alles trok jonge kunstenaars aan. Zij wilden het moderne leven ontdekken en van hun eigen tijd zijn.

In de lezing zal allereerst ingegaan worden op de werken van Monet en tijdgenoten.
Deze zal afgesloten worden met de impressies/expressies van de schilderijen van Sophie Bekkering en Sabina Wörner van de tentoonstelling Vier Ogen. Ze schilderden buiten tijdens de pandemie in 2020 en 2021.

Waar: Wijkcentrum De Bakermat
Wanneer: Zondag 10 juli van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 5,00

 

Laatst aangepast op vrijdag 03 juni 2022 21:14

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie

Contact

bestuur

penningmeester

 

logoFB