HeaderPenseelstreek

zaterdag 03 augustus 2019 18:54

Muziekvereniging Eendracht: jeugdorkest en AMV

logo EendrachtSchaarsbergenWie bedenkt de beste naam voor het jeugdorkest van de Eendracht en verdient een mooie prijs?
Wil je ook beginnen met muziek maken: de Eendracht verzorgt lessen Algemene Muzikale Vorming voor kinderen vanaf 6 jaar.  

AMV 02 09 2019
Daar zitten ze, de nieuwste AMV-ers van Muziekvereniging Eendracht Schaarsbergen - Arnhem! Begin september is er een groep vol enthousiaste kinderen begonnen met de lessen Algemene Muzikale Vorming op de blokfluit. De lessen worden gegeven op maandagmiddag op basisschool ‘t Panorama van 15.15u tot 16.00u en van 16.00u tot 16.45u. De lessen zijn bedoeld om kinderen vanaf 6 jaar de basisbeginselen van de muziek bij te brengen. Hiermee leggen ze een mooie basis om vervolgens op een instrument dat in onze fanfare terugkomt verder te gaan.

Ook op die volgende fanfare-instrumenten zijn de afgelopen periode leerlingen begonnen met lessen. We hebben leerlingen op trompet, bugel, hoorn, trombone, saxofoon en ook slagwerk. Al met al was dit voldoende om ons eigen jeugdorkest te vormen! De leerlingen komen wekelijks samen om de muziekstukken in te studeren. Op deze manier ervaren de leerlingen hoe leuk en gezellig het is om samen muziek te maken.
Er ontbreekt nog wel één dingetje aan dit orkest: een naam! En die kun jij bedenken! Tot 1 november mag iedereen zijn of haar beste idee voor een naam van dit orkest aan ons doorgeven. Een kritische jury zal beoordelen welke naam het beste past. De winnaar wordt bovendien beloond met een leuke prijs. Meedoen kan door jouw idee voor de jeugdorkestnaam te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet daarbij niet om ook je eigen naam te vermelden. Iedereen mag meedoen!
De vuurdoop van ons jeugdorkest zal zijn tijdens ons ‘Typisch Hollands’ op 23 november. Op die avond geven wij een groot concert in samenwerking met zangeres Hanneke Engels en zanger Frank Arends.

Laatst aangepast op dinsdag 03 september 2019 21:23

Laat een reactie achter