HeaderPenseelstreek

donderdag 28 februari 2019 12:21

Gemeentelijke Belasting

logo gemeente arnhem
De gemeente stuurde ons onderstaand bericht met het verzoek om dit op de website te plaatsen.

 Belastingaanslag komt eraan! 

Eind februari heeft de gemeente Arnhem de gemeentelijke belastingaanslag van 2019 verstuurd. Heeft u uw account bij MijnOverheid.nl geactiveerd en de gemeente Arnhem aangevinkt? Dan krijgt u uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen digitaal in uw berichtenbox van MijnOverheid. Op 28 februari wordt de aanslag gemeentelijke belastingen per post verzonden.

Informatie
Op deze aanslag ziet u het bedrag dat u voor de onroerende zaakbelasting (op basis van de WOZ-beschikking), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing dient te betalen. Op de achterzijde van de aanslag per post staat een toelichting. Op deze toelichting leest u informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding kunt aanvragen of bezwaar kunt maken. Op www.arnhem.nl/belastingen vindt u nog meer informatie over de gemeentelijke belastingen.

Automatisch incasso
Mensen die al eerder een automatische incasso hebben afgegeven, hoeven niets te doen. Het bedrag van de aanslag wordt ook dit jaar in acht betalingstermijnen automatisch afgeschreven. Geen automatische incasso? Zorg dan dat het volledige bedrag vóór 31 maart 2019 betaald is.

Kunt u de belastingaanslag niet betalen?
Bent u niet in staat de belastingaanslag te betalen? Kom dan wel in actie. Bekijk of u in aanmerking komt voor een regeling die de gemeente Arnhem u biedt. Op www.arnhem.nl/belastingen leest u wat de mogelijkheden zijn.

Betalen in acht termijnen
Als u de gemeentelijke belastingen niet in één keer kunt betalen, dan is het mogelijk om de aanslag in 8 termijnen te betalen via automatische incasso. U regelt dit via www.arnhem.nl/belastingen Het bedrag van de aanslag wordt in 8 termijnen automatisch van uw bankrekening afgeschreven. Betaalt u al via automatische incasso de aanslag in termijnen? Dan gaat dat ook dit jaar automatisch.

Kwijtschelding
Lukt het u niet om de aanslag te betalen? Ook niet in acht termijnen? Dan is het mogelijk kwijtschelding aan te vragen. Of u in aanmerking komt is afhankelijk van uw vermogen, inkomen, uitgaven en persoonlijke omstandigheden. Hiervoor kijkt u op www.arnhem.nl/kwijtschelding.

Betalingsregeling
Heeft u een blokkade op uw rekening waardoor bijvoorbeeld een automatische incasso niet mogelijk is. Of een andere bijzondere omstandigheid zoals een schuldhulpverleningstraject? Dan kunt u een betalingsregeling aanvragen. Ook hiervoor gaat u naar www.arnhem.nl/belastingen

Voorkom extra kosten, betaal uw belastingaanslag op tijd!

Laatst aangepast op donderdag 07 maart 2019 13:00

Laat een reactie achter