HeaderPenseelstreek

zondag 03 februari 2019 15:23

Van Gogh op de stoep

van gogh
Onze Van Goghstraat behoort sinds vrijdag tot een select gezelschap. Het is een van de 24 naar de beroemde schilder vernoemde straten in Nederland waar het licht van een lantaarnpaal een citaat uit zijn brieven op de stoep projecteert.

‘Dat is waarschijnlijk het geheim - lang en langzaam werken’ luidt de tekst die op het Arnhemse trottoir is te lezen als de duisternis valt en het licht aan gaat. Het is een initiatief waarmee het Van Gogh Museum in Amsterdam de aandacht wil vestigen op de brieven van de schilder, wiens werk ook in museum Kröller-Müller in Otterlo is te zien.Van Gogh was niet alleen een begaafd schilderr, maar ook een groot briefschrijver. Via de lantaarnpaal-campagne, een website en een podcastserie wil het museum zijn brieven voor een groter publiek ontsluiten.

De podcasts worden gemaakt door Nederlandse acteurs, schrijvers en muzikanten die brieven van Van Gogh voorlezen en die vertellen wat hem hierin raakt. Onder de voorlezers is de Arnhemse schrijfster en actrice Nasmiye Oral.

(Bron: De Gelderlander)

Laatst aangepast op zondag 03 februari 2019 16:39

1 Reactie

  • Reactielink Christiane Voit dinsdag 12 februari 2019 07:32 Geplaatst door Christiane Voit

    Wat een fantastisch initiatief!

Laat een reactie achter