Deze pagina afdrukken
donderdag 29 oktober 2020 21:33

Lustrum

 

Penseelstreek 25 jaarlogo lustrum
De wijkvereniging pakt uit!


Wat een geweldig lustrum-feestweekend hebben we vorige week mogen vieren! Het mooiste cadeau was het schitterende weer dat alle activiteiten liet stralen. Het was genieten voor iedereen die op vrijdag, zaterdag of zondag de activiteiten heeft bezocht.


Klok 2 klein
Het weekend werd afgetrapt met de onthulling van de klok op de hoek Bakenbergseweg, Van Heemstralaan en de Jacob Marislaan. Het kruispunt van de buurten Sterrenberg, Hoogkamp en Guldenbodem zoals Dick Tiemens in zijn toespraak memoreerde. Leef in het nu was toch zijn adagium, anders ben je te vroeg of te laat en de klok geeft dat nu perfect aan. Ruim 100 wijkbewoners waren getuige van de onthulling door drie bewoners uit drie generaties uit de drie buurten. Onder regie van Bob Kobessen en Margreet, met muziek van Caspar Ebeling Koning en Jaap den Hartog, kwam de buurt weer bij de tijd. En ja, de verlichting doet het nog niet maar daar wordt snel iets aan gedaan.


Het feest op zaterdag begon met een film voor de kinderen tot een jaar of 12. Alles stond klaar, maar stroom ontbrak nog en ook de toiletvoorzieningen waren er nog niet. Gelukkig net op tijd kon de generator worden gestart en zaten ruim 75 kinderen op hun plek voor het scherm. De strobalen waar ze op zaten, waren het hele weekend zeer in trek als materiaal om in te ravotten of hutten van te bouwen! Na de film konden de bezoekers (ca. 300) terecht bij food-trucks voor lekkere hapjes en de bar voor een koel drankje. En wát een sfeer: lekker je hamburgertje oppeuzelen onder het genot van de klanken van de Big Bounce Band en later trad ook nog 100%BOB op. Rond 22.00 uur werd de avond afgesloten.
Feest 8 klein


Maar de volgende ochtend was het weer vroeg dag: vanaf 8.30 uur startten de 65 deelnemers aan de Classic, ook zij vierde dit jaar haar lustrum (10de keer!). Toen alle deelnemers waren uitgezwaaid, was het tijd voor een flinke groep sportievelingen om te beginnen aan hun wandeltocht, een hardlooproute of een mountainbike-trail. Totaal deden er zo’n 50 mensen mee. ’s Middags werd het veld gevuld met de mooie klassieke auto’s van de deelnemers, attracties voor de kinderen en een led-scherm om de Formule 1 in Zandvoort te bekijken. Dat deden zo’n 450 mensen en het was ongelooflijk gezellig!


Feest 28 klein

Zo’n weekend lukt, afgezien van mooi weer, alleen als veel vrijwilligers mee doen in de voorbereidingen en op de dag zelf. En gelukkig waren ze er weer en bedanken we ze hartelijk voor hun inzet! We hopen dat mensen die nu niet konden, volgende keer komen helpen want zonder vrijwilligers worden onze activiteiten geen succes.September Feestmaand!!

Straten en Schilders

Als slotakkoord van een reeks van stralende lustrum activiteiten van onze wijkvereniging zetten 12 straten in onze wijk op zaterdag 25 sept. Nationale Burendag hun schilder op de kaart. Van Mesdag, via Breitner tot en met Paulus Potter en Rembrandt…

Wij nodigen alle buurtbewoners, groot en klein en jong en oud, uit om te verzamelen op het Mesdagveld om half twee. Van daaruit lopen we  in optocht langs de 12 straten om de kunstwerken van de straten te bewonderen. Het routekaartje en de tijdstippen en locaties van de presentaties vindt u hierbij.

Na afloop komen we bij elkaar voor een feestelijke afsluiting in de Bakermat* waar om 18.00 uur de winnende straten bekend gemaakt zullen worden. Want, ja, we hebben een jury van volwassenen en een kinderjury en er zijn twee prijzen te winnen. Hoort zegt het voort.

kaartje 25 sept klein 2

 

routetabel 25 sept 2

 

Jubileumboek


Ter ere van ons jubileumjaar wordt er een boek gemaakt met o.a. interessante informatie over de geschiedenis van onze wijk, 25 jaar wijkvereniging, impressies van alle activiteiten en leuke interviews met wijkbewoners.

U kunt het boek bestellen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. naam, adres, mailadres en telefoonnummer en het bedrag dat u wilt betalen voor het boek (de minimale bijdrage is €12,50). Daarna sturen wij u een betaalverzoek.

Het boek verschijnt uiterlijk half december en wordt bij u thuis afgeleverd.

A7 kaartje lustrumboek Pagina 12klein

 

Coronamaatregelen

September feestmaand!!
We gaan er iets moois van maken, maar Covid is nog niet weg en daarom nemen we tijdens de lustrumactiviteiten alle vereiste maatregelen. 

Straten en schilders 25 sept.

Voor de bijeenkomst in de Bakermat is een coronatoegangsbewijs verplicht voor personen ouder dan 12 jaar. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar wordt geadviseerd voorafgaand aan het evenement een corona-zelftest te doen. Indien gewenst kunnen wij u die verstrekken.

Een coronatoegangsbewijs kan een vaccinatiebewijs, of een herstelbewijs of een testbewijs zijn.

  • Vaccinatiebewijs:
    Volledige coronavaccinatie. Een vaccinatie is geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.
  • Herstelbewijs
    Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Testbewijs
    Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit. De test moet u laten uitvoeren via testen voor toegang. Deze testen zijn gratis. NB. Een corona-zelftest is dus niet voldoende.

Bij de ingang van de Bakermat checken we het coronatoegangsbewijs en vragen we om een legitimatiebewijs (om de gegevens op het legitimatiebewijs te vergelijken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs).

Laatst aangepast op donderdag 16 september 2021 19:12