Werkgroep leefomgeving
De Werkgroep Leefomgeving houdt zich bezig met de openbare ruimte in onze wijk en heeft daarover regelmatig overleg met de gemeente. Overigens zoekt de gemeente de laatste jaren steeds meer samenwerking over relevante ontwikkelingen in de wijk.
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Enquête leefomgeving
In december 2017 is in onze wijk een groot buurtonderzoek gehouden. Het resultaat is een mooi beeld van wat we met zijn allen belangrijk vinden en waarom. 325 mensen hebben via de enquête laten weten wat zij van hun leefomgeving vinden en welke rol de wijkvereniging voor onze wijk zou moeten spelen. Dank aan een ieder die de enquête heeft ingevuld.
De resultaten zijn al kort beschreven in De Penseelstreek (nr 83, jan 2018) maar alle resultaten zijn ook verwerkt in een presentatie. Die kunt u hier inzien.
In juni-juli 2018 wordt er een vervolg-enquête gehouden, waarin ontmoeting en behoeften van alle leeftijden centrale thema’s zijn. Zodra de uitslag bekend is zullen wij het hier publiceren.
Overhangend Groen
Vanuit de wijk bereiken ons regelmatig signalen dat mensen last ondervinden van zogenaamd ‘overhangend groen’. Het wordt ook genoemd in de schouw die is uitgevoerd in het kader van ons wijkactieplan (2016).
Overhangend groen zijn bomen, struiken en takken die over de erfafscheiding over het trottoir of over de straat heen hangen. Vooral op een smal trottoir belemmert dit de doorgang en kan het hinderlijk en gevaarlijk zijn. Zeker ouderen, slechtzienden en mindervaliden hebben hier last van. Trottoirs kunnen zelfs ontoegankelijk worden voor ouders met een kinderwagen en gebruikers van rolstoelen en rollators. Ook kan het groen in of om de straatverlichting groeien en geeft het een gevoel van onveiligheid.
Als u in de komende tijd met de snoeischaar in de weer gaat, en zeker in het komende najaar, kijk dan eens over uw erfgrens heen naar het trottoir. Kijk of overhangend groen de doorgang op het trottoir belemmert en snoei dat weg. Een paar richtlijnen? Bij een brede stoep moet er minimaal 1.20 meter ruimte voor voetgangers overblijven, bij een smallere stoep snoeit u het groen tot de erfgrens terug. De overhangende takken moeten minimaal 2.50 meter boven de grond hangen en openbare verlichting en verkeersborden dienen volledig vrij te blijven.
Dus, ons verzoek van de wijkvereniging is: houdt uw groen binnen de perken en ga uw (erf)grens eens over en zorg dat uw groen de doorgang in de openbare ruimte niet belemmert. Samen kunnen we dan zorgen voor mooi, maar ook veilig groen. Alvast onze hartelijke dank voor de medewerking!
Japanse Duizendknoop
De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant die heel wat problemen kan veroorzaken. De wortels zijn heel sterk en kunnen schade veroorzaken aan woningen, wegen en andere bouwwerken. Daarnaast verdringt de plant alle andere planten en struiken. De gemeente Arnhem gaat de plant bestrijden en kan daarbij uw hulp gebruiken! Hieronder de folder van de gemeente.