HeaderPenseelstreek

Informatieavond SBGB-energie: Op weg naar duurzame en fijne woningen

De Penseelstreek
logo_SBGB_nieuw
Datum: 21 september 2022 19:30

Informatieavond en enquête.
Op woensdag 21 september a.s. organiseert SBGB energie in de Bakermat een informatieavond over de verduurzaming van jaren-’30-woningen, zoals deze veel voorkomen in onze wijk. Vanzelfsprekend bent u ook welkom als u in een woning of appartement woont met een ander bouwjaar. De avond start om 19.30 uur.

Daarnaast vraagt de werkgroep via een korte vragenlijst uw input voor nieuwe activiteiten die we zouden kunnen organiseren ten behoeve van woningeigenaren in de wijk.

Verduurzamingsadvies jaren-’30-woning
Onlangs heeft de werkgroep SBGB energie subsidie gekregen van de gemeente om een volgende stap te kunnen zetten. Met deze subsidie laten we door adviesbureau LBS63 een voorbeeld-advies maken om een jaren-’30-woning stap voor stap te verduurzamen. Doel is een comfortabel, energiezuinig, duurzaam verwarmd en betaalbaar huis.

Tijdens de infoavond op woensdag 21 september presenteert adviesbureau LBS63 het advies voor een algemene aanpak, verduidelijkt met specifieke aanbevelingen voor een ‘modelwoning’ uit de jaren ’30 in onze wijk. Is uw woning ook in deze periode gebouwd, dan kunt u (dankzij genoemde subsidie) tegen een gereduceerd tarief ook een advies specifiek voor uw eigen woning laten opstellen.
Daarnaast beschikken we over subsidie om nog voor één andere categorie woningen dezelfde aanpak uit te laten voeren, waarbij ook weer, tegen gereduceerde tarief, een specifiek advies kan worden aangevraagd.

Enquête
SBGB energie is inmiddels een aantal jaren actief in de wijk. Momenteel beraden wij ons op nieuwe activiteiten die wij zouden kunnen oppakken. Daarom zouden wij graag weten welke vragen, twijfels, dan wel behoefte aan informatie over verduurzaming van woningen er leven onder onze buurtgenoten.

We hebben een korte vragenlijst opgesteld om deze wensen en behoeften te peilen.
U vindt deze vragenlijst onder deze link. Invullen duurt vermoedelijk maar een minuut of 10.
Alvast onze dank!

SBGB energie
SBGB energie is een werkgroep van bewoners uit de buurten Sterrenberg en Gulden Bodem. We richten ons op de verduurzaming van de woningen in deze twee buurten.
U kunt contact leggen met de leden van de werkgroep via e-mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie over onze activiteiten vindt u hier: www.penseelstreek.nl/werkgroepen/duurzaamheid#werkgroep-sb-gb-energie .

 

 

Alle datums


  • 21 september 2022 19:30

Powered by iCagenda

Contact

bestuur

penningmeester

 

logoFB